Bemiddeling

 

Ben jij betrokken in een conflict in de laatste levensfase of bij het levenseinde?

Wil je, voor het definitieve afscheid, weer in verbinding komen met jezelf, met je naasten?

Dan kan je terecht bij de bemiddelaars van ConnFinity.

 

Omgaan met sterven en dood is niet gemakkelijk. Er is nog heel wat angst en taboe. Afscheid nemen kan heel moeilijk zijn.

Wanneer je in je laatste levensfase komt of verneemt dat je palliatief bent, kan dit je in conflict brengen met jezelf of je naasten.

Ook als naaste (familie, vrienden,...) kun je in conflict komen.

Het kan gaan om conflicten naar aanleiding van het levenseinde zelf. Maar ook om conflicten die opgebouwd werden in de loop van het leven, die al lang sluimerden en in de laatste levensfase of bij het levenseinde plots een scherp en dwingend karakter krijgen.

Die conflicten kunnen het afscheid zodanig bemoeilijken dat je als stervende onrustig of in eenzaamheid sterft, en/of dat je als naaste er niet toe komt om het verlies daadwerkelijk te verwerken.

 

Wat kan ConnFinity voor jou betekenen?

De bemiddelaars van ConnFinity bieden je een veilige context waarin het conflict bespreekbaar wordt. De bemiddelaars zijn speciaal opgeleid om je de nodige ondersteuning te geven om met elkaar in gesprek te gaan over het conflict en de onderliggende noden, behoeften en verlangens.

ConnFinity bemiddelt bij conflicten aan het levenseinde en maakt op die manier mogelijk dat mensen zich opnieuw met elkaar verbinden voor het definitieve afscheid.

 

Hoe verloopt een bemiddelingstraject?

Een bemiddeling start met een intakegesprek van een uur, maximaal anderhalf uur. Dit kost 80 euro. Dit is een verkennend gesprek, waarin ook wordt afgesproken hoe het verdere traject er uit ziet. De prijs is afhankelijk van het aantal gesprekken dat gepland wordt.

De gesprekken kunnen doorgaan in de praktijk van de bemiddelaar, of bij je thuis, of op een andere
locatie. Eventueel kan het ook online, afhankelijk van de actuele situatie en overheidsmaatregelen m.b.t. corona. Dit is te bespreken met de bemiddelaar.

 

Hoe kun je ConnFinity bereiken?

Je kunt ConnFinity bereiken via de contactpagina. Of contacteer rechtstreeks een bemiddelaar naar keuze in jouw regio.

 

Gratis online gesprek: Eerste hulp bij oplopende spanningen

Word je geconfronteerd met spanningen of conflicten rond het levenseinde of de laatste levensfase? Heb je nood aan een luisterend oor?
Wij bieden je de mogelijkheid voor een gratis online gesprek!