Nieuwsblog

 

Oktober 2021
September 2021

Onder druk communiceren in palliatieve zorg

Op 7 oktober gaat het ๐•๐ฅ๐š๐š๐ฆ๐ฌ ๐‚๐จ๐ง๐ ๐ซ๐ž๐ฌ ๐๐š๐ฅ๐ฅ๐ข๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฏ๐ž ๐ณ๐จ๐ซ๐  door. ๐“๐ก๐ž๐ฆ๐š: โ€˜๐Ž๐ง๐๐ž๐ซ ๐๐ซ๐ฎ๐ค ๐œ๐จ๐ฆ๐ฆ๐ฎ๐ง๐ข๐œ๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐ฉ๐š๐ฅ๐ฅ๐ข๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฏ๐ž ๐ณ๐จ๐ซ๐ โ€™. Corona heeft onnoemelijk veel van zorgverleners gevergd in moeilijke omstandigheden. Dat maakt communicatie tussen hulpverleners, met patiรซnten en hun familie niet eenvoudig. Zie https://palliatievezorgvlaanderen.be/7-oktober-vlaams.../

Lees meer »
Juni 2021

De plaats van conflictbemiddeling in de toekomstige palliatieve zorg in Vlaanderen

In onze nieuwsblogs van 27/02/2021 en 20/03/2021 besteedden we aandacht aan enkele tussentijdse rapporten in het kader van het Palliatief Debat, en het belang dat daarin gehecht wordt aan bemiddeling bij conflicten aan het levenseinde. Ondertussen verschenen ook een expertenrapport en een finaal eindrapport.In het expertenrapport reflecteren een groep van experten op de gebundelde resultaten van de voorgaande rapporten. Het eindrapport formuleert duidelijke ambities en aanbevelingen aan het beleid.

Lees meer »

Tips om te spreken over het afscheid

Als je het einde van het leven voelt naderen, komen er heel wat emoties en gedachten naar boven. Niemand kijkt er naar uit om afscheid te nemen van geliefden. Veel mensen willen het nakende afscheid liever niet onder ogen zien en willen mooie momenten met elkaar beleven zolang het nog kan.

Lees meer »
Mei 2021
April 2021
Maart 2021

Nieuw rapport Palliatief Debat: zelfregie & conflicten

Deze week publiceerde Kom op tegen Kanker het rapport van de 5 Avonden van de palliatieve zorg.ย In het rapport worden een aantal ambities geformuleerd, waaronder: Inzetten op persoonsgebonden en gecoรถrdineerde palliatieve zorg met een focus op zelfregie.ย 

Lees meer »
Februari 2021

Het Palliatief Debat & bemiddeling bij het levenseinde

In maart 2020 lanceerde Kom op tegen Kanker een breed maatschappelijk debat over hoe we de zorg bij een naderend levenseinde willen vormgeven. Daarbij ging het niet alleen over kankerpatiรซnten, maar over iedereen die lijdt aan een levensverkortende aandoening.

Lees meer »
Januari 2021