Opleiding

Geplande opleidingen

 

 • Van oktober 2020 tot februari 2021 organiseert ConnFinity een modulaire vorming 'bemiddeling in de laatste levensfase en bij het levenseinde'. Deze gaat waarschijnlijk door in Brussel of Antwerpen.
  Meer info lees je in onderstaand document 'Vooraankondiging modulaire vorming'.
  Interesse? Je kan je hier vrijblijvend aanmelden. Wij houden je dan op de hoogte!
200523 Vooraankondiging Modulaire Vorming
PDF – 2.0 MB 45 downloads
 • In het voorjaar 2021 organiseert ConnFinity voor de tweede keer een postgraduaat 'specialisatie bemiddeling in de laatste levensfase en bij het levenseinde'. Dit in samenwerking met de hogeschool VIVES campus Kortrijk. De eerste editie ging door in het voorjaar 2019. 
  Meer info over het programma vind je in onderstaande brochure..
  Heb je interesse om dit postgraduaat te volgen? Neem contact met ons op, of ga naar de website van VIVES
Brochure Postgraduaat Specialisatie
PDF – 3.0 MB 0 downloads

Opleidingen op maat / op aanvraag

 

 • We bieden een workshop (4 uur) rond euthanasie aan.  
  Dit kan interessant zijn als 'proevertje' voor wie overweegt om de specialisatie te volgen, maar de workshop kan door elke bemiddelaar worden gevolgd die hierin geïnteresseerd is.

 • ConnFinity organiseert ook opleidingen of workshops 'bemiddelingsgericht werken' voor professionelen uit andere disciplines (verpleegkundigen, artsen, juristen, hulpverleners,...). Hier leren zij conflicten te detecteren en bespreekbaar te maken. Indien nodig kunnen zij patiënten / cliënten of hun familieleden doorverwijzen naar de bemiddelaars van ConnFinity. 

 

Heb je interesse voor één van deze opleidingen? Wil jouw organisatie deze workshop organiseren voor haar personeel?
Neem dan contact met ons op!

 

Voorbije opleidingen

 • ConnFinity gaf op 6 maart 2020 een workshop in het kader van de Basiscursus palliatieve zorg voor thuisverpleegkundigen, aan de Odisee Hogeschool Brussel. De workshop ging over  communicatie en conflictbemiddeling bij het levenseinde. 

  Een naderend levenseinde zorgt er soms voor dat mensen conflicten uit het verleden willen aanpakken en afsluiten. In andere gevallen kan de palliatieve situatie zelf ook conflicten met zich meebrengen. Denk daarbij maar aan conflicten rond het stopzetten van vocht en voeding, rond financiële aspecten,…..
  Deze namiddag werd er stilgestaan bij de basisprincipes van bemiddelingsgericht werken en worden een aantal handvatten aangereikt om met dergelijke situaties om te gaan.

 

 • ConnFinity organiseerde in het voorjaar 2019 voor de eerste keer een postgraduaat 'specialisatie bemiddeling in de laatste levensfase en bij het levenseinde'. Dit in samenwerking met de hogeschool VIVES campus Kortrijk. Dit was een groot succes, er waren een 20-tal deelnemers. Voor de voorbereiding van dit postgraduaat werd steun toegekend door de Koning Boudewijnstichting. Meer info vind je in onderstaande brochure.
2018 2019 PG Bemiddeling Laatste Levensfase Vives SAW
PDF – 3.0 MB 36 downloads
 • ConnFinity verzorgde verschillende workshops op diverse locaties en voor verschillende doelgroepen, en een interne trainingsdag voor aangesloten bemiddelaars.