Kom op tegen Kanker roept op om deel te nemen aan ‘Het palliatief debat’

Gepubliceerd op 14 maart 2020 om 11:54

Om zo goed mogelijk te zorgen voor wie niet meer kan genezen, lanceert Kom op tegen Kanker vandaag een breed maatschappelijk project: ‘Het palliatief debat’.

Van 11 maart tot 31 mei kan iedereen in Vlaanderen op de website www.hetpalliatiefdebat.be zijn ideeën delen. Er worden ook debatmomenten over heel Vlaanderen georganiseerd. Na de zomer vormen de resultaten van het debat de opstap voor gesprekken met de zorgsector. En legt Kom op tegen Kanker een visietekst met aanbevelingen rond palliatieve zorg voor, onder meer aan Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke. Meer info op https://www.hetpalliatiefdebat.be/p/news/815 .

 

ConnFinity vzw gelooft dat een goede palliatieve zorg baat heeft bij een goede communicatie, gesprek en openheid. Waar deze communicatie moeilijk loopt, en er (onderhuidse of openlijke) conflicten zijn tussen de betrokkenen (familieleden, naasten,..), kan je beroep doen op de bemiddelaars van ConnFinity.

ConnFinity bevordert bemiddeling bij conflicten in de laatste levensfase en aan het levenseinde, en maakt op die manier mogelijk dat mensen zich (opnieuw) met elkaar verbinden voor het afscheid. Wij geloven heel sterk dat verbinding essentieel is in het leven en ondanks alles mogelijk blijft. Bemiddeling in levenseindesituaties kan mensen helpen om zich (opnieuw) met elkaar te verbinden en bevrijd te voelen. Als bemiddelaars willen we mensen helpen om elkaar de hand te reiken, zodat ze in vrede afscheid kunnen nemen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.