ConnFinity neemt deel aan Het Palliatief Debat

Gepubliceerd op 6 juni 2020 om 19:12

In maart lanceerde 'Kom op tegen kanker' een breed maatschappelijk project: ‘Het Palliatief Debat’. ConnFinity vzw neemt hieraan deel.

 

Marc Delaere, voorzitter van ConnFinity vzw, deelde zijn verhaal op Het Palliatief Debat.

 

We zijn er van overtuigd dat een goede palliatieve zorg baat heeft bij een goede communicatie, gesprek en openheid.
Waar deze communicatie moeilijk loopt, en er (onderhuidse of openlijke) conflicten zijn tussen de betrokkenen (familieleden, naasten,..), kan je beroep doen op de bemiddelaars van ConnFinity.

 

In het middagjournaal van VRT op zaterdag 6 juni was Marc Michils (algemeen directeur van 'Kom op tegen kanker') te gast. Ook Jan Hautekiet en Marleen Merckx komen aan het woord. Je kan dit herbekijken (tot 6 juli 2020) op VRT Nu (je kan meteen doorklikken naar Nieuwsitem 6: Het Palliatief Debat). 

 

De planning van het Palliatief Debat werd grondig herzien, wegens de corona maatregelen:

  • De periode om op de website www.hetpalliatiefdebat.be ideeën in te geven, en binnen de eigen organisatie of omgeving 'dialoogmomenten palliatieve zorg' te organiseren, werd verlengd tot 11 november. Na de zomervakantie zal KOTK de nodige ruchtbaarheid geven aan de nieuwe doorstart.
  • Die dialoogmomenten kunnen nu ook online georganiseerd worden. Methodiek geschikt voor groepen van 8 tot 20 personen, op aanvraag.
  • De Avonden van de Palliatieve Zorg (voor leden van stakeholdersgroepen zoals patiëntenverenigingen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties, netwerken palliatieve zorg, mantelverenigingen…) worden verschoven naar december 2020 (één datum per provincie).
  • Je kan je kandidatuur indienen voor één van de weekends van het Burgerplatform (voor burgers) in september/oktober/november 2020.

Meer info op www.hetpalliatiefdebat.be . 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Luc Decock
4 jaar geleden

Gaat niet alleen over kanker toch, zovele anderen die vergeten worden...lupus,bechterew...