Spanningen rond euthanasie? Maak het bespreekbaar!

Gepubliceerd op 6 december 2020 om 13:34

Beluister de podcast 'Drie dagen'. Contacteer ConnFinity bij spanningen rond euthanasie of andere moeilijke kwesties rond het levenseinde.

 

'Drie dagen' is een vierdelige podcast van Radio 1 en VRT NWS.

 

Elvire wil sterven. Ze heeft euthanasie gevraagd. Maar de dokters die haar begeleiden in haar euthanasieaanvraag willen dat Elvire eerst haar kinderen op de hoogte brengt van haar plannen. Anders gaat het niet door. Maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Elvire vertelt haar levensverhaal in drie dagen aan de Belgische kust aan reporters Ward Bogaert en Philip Heymans, en aan Ine Van Wymersch, procureur van Halle-Vilvoorde. Zij zullen het noteren, zodat Elvire eindelijk kan sterven.

Op dag 2 vertelt Elvire over haar grootste probleem: de moeilijke verhouding met haar kinderen. Door de afwezigheid van haar eigen moeder heeft Elvire zich altijd ingespannen om haar kinderen het beste van het beste te geven. En toch hebben die op een bepaald ogenblik beslist dat ze haar niet meer willen zien. Hoe kan dat? En wat doet dat met een vrouw die maar één ambitie heeft in het leven: een goede moeder zijn?

Vragen of spanningen rond euthanasie, of andere moeilijke kwesties rond het levenseinde?

 

Zijn er in jouw familie spanningen rond euthanasie of andere moeilijke kwesties rond het levenseinde (erfeniskwesties, verdeling van zorgtaken, onopgeloste conflicten uit het verleden,...)?

Contacteer ConnFinity!

De bemiddelaars van ConnFinity bieden je een veilige context waarin dit bespreekbaar wordt. De bemiddelaars zijn speciaal opgeleid om je de nodige ondersteuning te geven om met elkaar in gesprek te gaan, en de onderliggende noden, behoeften en verlangens te bespreken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.